Saltar a continguts

Consell de Cohesió i Serveis Socials

Navegació

Menú principal

Altres notícies - Recull de premsa

25/10/2013
Convocatòria de concentració "28 O. EUROPA TAMBÉ ÉS GITANA" Lluita pels drets humans a Europa
Imatge de complement Ampliar imatge

Comunicat enviat per l'Associació AASS:

A totes les Institucions i Societat Civil en general us volem fer arribar una mínima mostra que il.lustra la persecució real y sistemàtica que estem patint els Romanís i els immigrants en països com França, Itàlia, Espanya, Alemanya, Eslovàquia, Kosovo, República Txeca, etc... Per aquest motiu recomanem la lectura dels articles adjuntats en aquest correu publicats pel diari " El País" respectivament. En aquests, s'exposa el cas concret sobre la vexació patida per una nena gitana kosovar a França, al ser detinguda en un autobús escolar i deportada juntament amb la seva família.

Considerem que la persecució patida pels Romanís actualment també es justifica en una discriminació per motius d’origen ètnic, i obvien moltes conquestes aconseguides al llarg de la història, com per exemple la Declaració Universal dels Drets humans o l’acord de Schengen. Això ens porta a situacions dramàtiques en les famílies víctimes d’aquesta discriminació que o bé són deportades, o bé opten per fer-se invisibles socialment fins al punt de no escolaritzar als seus fills per por a ser deportats. D’altra banda, aquesta situació fa que els gitanos francesos tinguin actituds de rebuig cap a altres gitanos estrangers per por a patir les mateixes conseqüències.

Des de l’Agrupació juvenil Khetane i A.A.S.S.-Associació per l’Atenció de Serveis i Solidaritat, i en col·laboració de l’Associació de Veïns Font de la Pólvora i la Fundació SERGI, entre altres entitats a nivell estatal, us convoquem per a la Concentració que tindrà lloc el dia 28 d’ octubre a las 18.00h en la plaça Miquel Santaló (plaça de l'hotel Carlemany). L’acte consistirà en la posada en escena d’una performance i de la lectura d’un manifest contra la mort dels drets humans a Europa.

Esperem que les nostres raons puguin mobilitzar la vostra participació en aquesta causa que és de tots I totes.

http://www.publico.es/internacional/475789/paris-sostiene-que-la-expulsion-de-la-alumna-gitana-estaba-justificada

http://internacional.elpais.com/internacional/2013/10/14/actualidad/1381773587_389978.html

http://internacional.elpais.com/internacional/2013/10/20/actualidad/1382289416_899484.html

Annex: Llegeix el Manifest  (pdf 164.54KB)