Saltar a continguts

Consell de Cohesió i Serveis Socials

Navegació

Menú principal

Notícies del CCSS

01/07/2014
Nova reunió del Grup 1 (Girona Actua), balanç d’un any de bona feina

 

 

Imatge de complement Ampliar imatge

El passat mes de juny va tenir lloc una nova reunió del Grup al Centre Cívic del Barri Vell Mercadal, amb la participació de bona part de les entitats que formen el grup. Un del objectiu principals era fer el seguiment del Programa Girona Actua, per la qual cosa els responsables tècnics del Programa van aportar diferents dades en relació a qüestions com el procés de derivació dels participants, les insercions, així com les ofertes de treball i les empreses contractants. 

 En general els resultats varen  donar motius per a la  satisfacció ja que finalment han pogut participar a dia d’avui al programa 350 persones, de les quals el 73 % persones són majors de 30 anys (cal destacar que fins a un 24 % de les persones derivades no han acabat el procés de selecció, majoritàriament perquè no s’han presentat a les sessions/entrevistes). D’aquestes, s’ha aconseguit inserir a dia d’avui en llocs de treball 81 persones, el 52 % de les quals majors de 40 anys, una dada positiva tenint en compte que bona part dels recursos i d’altres programes en funcionament ja estan dirigits a joves, i que, un dels objectius del Girona Actua era poder precisament inserir les persones amb més dificultats per trobar feina, entre les quals es troben les majors de 45 anys. D’aquestes insercions, també cal destacar que gairebé el 48 % es trobaven en situació d’atur de llarga durada.

La reunió també va servir per fer balanç de l’any que ha passat des que les diferents entitats implicades en el grup de treball van començar a dissenyar el programa. Es va fer un repàs dels impactes positius així com els punts a millorar, amb la lògica que les pròpies entitats presents comentessin la manera com ha anat el circuits de derivació i el seguiment i retorn dels casos.

Pel què fa el recull de recursos de formació i inserció sociolaboral a nivell de ciutat que desenvolupa el grup, l'objectiu és ara analitzar algunes de les variables recollides per poder fer una radiografia dels recursos i del nivell de cobertura de perfils i de població a l’atur. Per a fer-ho, s’enviarà a les entitats la base de dades perquè acabin d’afegir recursos, amb l’objectiu que també pel proper plenari del Consell es puguin mostrar alguns resultats de l’anàlisi del mapa. Aquest proper plenari general també serà l’espai per fer aquest balanç obert i poder recollir la manera com es pot seguir millorant el programa i la coordinació de la seva xarxa de treball.