Saltar a continguts

Consell de Cohesió i Serveis Socials

Navegació

Menú principal

Notícies del CCSS

13/01/2015
Es presenten els primers resultats del Projecte Àmbar

El passat mes de desembre va tenir lloc un nova reunió del Grup de treball 3, per a fer el seguiment del projecte Àmbar i valorar els primers resultats a finals d’any, tenint en compte que la intervenció es va iniciar el mes de setembre.

Imatge de complement

A desembre 2014, hi va haver un total de 55 persones derivades, de les quals 10 ja han iniciat les sessions individuals i la resta es troba en fase exploratòria (primeres entrevistes). Només 6 persones no han iniciat per no tenir interès amb el programa. Es destaca el % semblant de homes i dones participants (47 % i 53 % respectivament), amb una mitjana d’edat de 42 anys. Pel què fa a entitats derivants, el 58 % son participants derivats dels SBAS de territori i el 42 % per altres entitats públiques-privades membres del Consell.

En la valoració dels perfils definits, es va comentar la necessitat de fer una prospecció de informació (sobretot a través dels CAP i dels SBAS) sobre els casos de joves adolescents amb problemes greus d’aïllament social, un perfil molt concret detectat pels serveis socials que sembla que ha anat en augment els últims anys. Quan es disposi d’aquesta informació més detallada es decidirà, en el marc del grup, la possibilitat d’incloure aquest perfil i atendre aquestes persones.

Amb tot, es va valorar la resposta positiva que estan tenint els participants i l’alt nivell de motivació i predisposició per iniciar el treball individual així com per iniciar les sessions grupals, les quals es preveuen poder iniciar en les properes setmanes.