Saltar a continguts

Consell de Cohesió i Serveis Socials

Navegació

Menú principal

Notícies del CCSS

28/04/2015
Es presenten propostes en temes d’ocupació i pobresa infantil en un nou plenari del Consell

El Consell es va reunir el passat 22 d'abril a l'Auditori del Centre Cívic Sant Narcís.   

Imatge de complement

El Consell Municipal de Cohesió i Serveis Socials de Girona es va reunir en plenari el passat dimecres 22 d'abril al Centre Cívic de Pont Major. El Consell té entre les seves funcions analitzar i debatre les necessitats socials de la ciutadania de Girona i elaborar propostes d’actuació, així com també deliberar sobre l’orientació general dels serveis i polítiques socials a Girona. És per això que es va aprofitar aquesta sessió peruquè els grups presentessin algunes propostes de millora en les seves temàtiques, adreçades sobretot a les insitucions i al conjunt d'agents i entitats implicats, com un producte que sorgeix del diagnòstic i de les pròpies accions i projectes impulsades en el marc dels grups.

En aquest sentit, el grup 1, que ha treballat entorn la intervenció sociolaboral per les persones menys ocupables i que col·labora en el disseny i el seguiment del Programa “Girona Actua”, va presentar un informe amb algunes propostes per orientar la millorar de les polítiques sociolaborals tenint en compte els col·lectius identificats amb més dificultats per trobar feina. En Lluís Puigdemont, director de la Fundació SER.Gi, va exposar (com a representant del grup) temes com la necessitat d’impulsar programes específics (de xoc i preventius) per majors de 45 anys així com per a joves amb dèficits formatius importants, els quals es podran incrementar de manera preocupant els propers anys. També va apuntar a mesures que apostin per la innovació i que facin més efectius els recursos sociolaborals locals així com també l’ampliació de les clàusules socials en els plecs de contractació pública.

A continuació, la tècnica de Creu Roja, Maria Colls, va presentar, com a representant del grup 2 (el qual aborda la manera com afecta la pobresa i la exclusió als infants i adolescents), recomanacions prioritàries com garantir el manteniment dels recursos del Centre de Distribució d’Aliments i els ajuts municipals que cobreixen el 100% de les beques menjador, així com estudiar a nivell de ciutat la necessitat de cobrir el servei de menjador d’adolescents de secundària de famílies amb dificultats. També va apuntar a propostes per fer front a les creixents desigualtats d’accés a certs recursos educatius i de lleure.

A banda d’aquests informes, la direcció tècnica d’Ocupació (Eva Fortià) i de Serveis Socials (Marc Gironès) varen aprofitar la reunió per presentar alguns resultats del programa de mesures ocupacionals “Girona Actua” del passat 2014, destacant dades com l’important volum de persones derivades (1.554) i seleccionades (548) així com les inserides (210). També es posar l'accent en la millora contínua del programa, que es va fent realitat gràcies a la potent xarxa de col·laboració tècnica que el sustenta.      

Pel què fa el Grup 3, sobre salut emocional, es varen presentar alguns resultats del projecte de suport psicosocial Àmbar, projecte innovador que ha dissenyat el grup i que, tot i que es troba encara en una fase inicial per poder avaluar el projecte, comença a donar molt bons resultats.

Després del torn obert de paraules i debat, el regidor de Serveis Socials i president del Consell Eduard Berloso va donar per acabada la sessió agraint el feina feta i la implicació a les diferents entitats.