Saltar a continguts

Consell de Cohesió i Serveis Socials

Navegació

Menú principal

Notícies del CCSS

10/09/2014
El Projecte Àmbar es posa en marxa

 

Imatge de complement

Després de mig any de treball en el marc del Grup 3 i de completar un procés en el qual els diferents tècnics representants de les entitats han participat per dissenyar conjuntament les diferents fases del projecte (objectius, perfils, metodologia, avaluació etc.), l’equip tècnic que el portarà a terme ha començat a treballar.

L’ Àmbar, que es desenvoluparà en els espais dels Centres Cívics dels diferents barris, és un projecte de suport de base terapèutica i psicosocial que vol tornar a empoderar les persones perquè es mantinguin proactives. Neix de la preocupació creixent de les entitats i agents de Treball Social i Sanitari per l’ increment de usuaris i usuàries dels seus serveis i projectes que es troben en estats emocionals vulnerables o fràgils.

L’equip, format per una treballadora social i dues psicòlogues, contempla realitzar un treball individual i en grup. Les derivacions es faran a través de la xarxa d’entitats del propi Consell i dels propis Equips d’Atenció Primària de l’Ajuntament, una xarxa sòlida i que ja funciona molt bé en d’altres programa, com el “Girona Actua”. Aquest setembre ja s’han començat a realitzar entrevistes inicials i sessions terapèutiques individuals per tal d’elaborar un pla de treball consensuat amb cada persona.

El desenvolupament del projecte també es planteja una prova pilot d’innovació social que permeti contrastar tècniques i mètodes d’intervenció en vulnerabilitat emocional, i poder ser un model útil de bones pràctiques tant en la intervenció com en el treball col·laboratiu i de xarxa (aprofitant al màxmi totes el recursos ja disponibles que s'impulsen des de l'Ajuntament i des d'altres entitats)  

Pel què fa el grup 3, es preveu convocar una nova reunió a finals de setembre a fi de realitzar la presentació formal de l’equip a la resta de representants i d’acordar i aclarir qualsevol dubte que sorgeixi en relació qüestions importants com el mètode de treball en xarxa, el procés de derivacions i retorn de persones usuàries, els perfils etc.