Saltar a continguts

Consell de Cohesió i Serveis Socials

Navegació

Menú principal

Notícies del CCSS

21/04/2015
El Grup 1 valida algunes modificacions per millorar el programa Girona Actua


Imatge de complement Ampliar imatge

El passat dia 16 d’abril es va reunir el Grup 1, sobre suport a persones en situació d’atur (sobretot aquelles amb més dificultats, en risc o en situació d’exclusió social), el qual realitza el seguiment del programa Girona Actua. Els dos punts principals de l’orde del dia eren, per una banda, compartir i debatre amb el grup algunes modificacions i propostes de millora en relació al Girona Actua, i per l’altra, acabar de validar i corregir un informe de diagnòstic amb algunes propostes o recomanacions.

En relació al primer punt, es varen validar algunes modificacions concretes de les bases per a la sol·licitud i atorgament de subvencions destinades a la contractació per part d’empreses i entitats. Modificacions com, per exemple, obrir el programa a persones amb contracte de treball inferior a 10 hores setmanals (com a mesura de resposta a les persones que tenen un treball precari o de poques hores, que no els permet prous ingressos per cobrir necessitats), obrir la subvenció a empreses de l’àrea urbana i altres municipis, per tal d’ampliar la possibilitat d’ofertes laborals, o ampliar les subvencions al 100 % (per any) a les empreses que contractin persones de 50 o més anys (com a mesura de resposta al greu problema de les dificultats afegides per a trobar feina de les persones d’aquesta edat que es troben en situació l’atur, juntament amb els greuges en la cotització i el risc de veure reduïda la pensió de jubilació).     

També es va abordar la necessitat de crear accions específiques dins el programa per atendre les persones que, per diferents motius, no segueixen o ni tan sols es presenten al programa. Es considera abordar aquest problema de manera prioritària. En aquest sentit, es proposen algunes mesures noves dins del Programa Girona Actua, com la creació d’un pla d’ocupació públic específic per contractar persones de molt baixa ocupabilitat difícilment inseribles en el mercat de treball ordinari, o també  crear un recurs específic d’ocupació per als barris del sector est de la ciutat, sobretot adreçat al col·lectiu de joves. Aquest recurs es complementaria amb un dels objectius estratègics del Pla Integral de sector Est, que també impulsa l’Ajuntament i que està portant a terme accions al barri aquest any 2015. La previsió és tirar endavant aquestes iniciatives en les properes setmanes.

Finalment es va revisar i validar el document de recomanacions i propostes sobre ocupació. Un document que pretén recollir qüestions importants a tenir en compte per orientar la millora de l’acció de les polítiques d’ocupació i inserció adreçades a persones amb factors d’exclusió social de la ciutat de Girona,  partint sobretot del recull de problemes claus identificats a les diferents reunions de grup, fruit del seguiment al Programa Girona Actua. En aquest sentit, es va acabar de treballar l’esborrany elaborat a partir de totes les aportacions que al llarg de les últimes setmanes van anar fent els membres del grup. Es va fer una llegida general sobretot de la part de les propostes i es varen recollir algunes modificacions o matisacions. S'aprofitarà la propera sessió plenària del Consell per presentar aquest informe.

Podeu consultar l’acta completa de la reunió a l’apartat del grup de la Intranet (només per membres).