Saltar a continguts

Consell de Cohesió i Serveis Socials

Navegació

Menú principal

Notícies del CCSS

10/04/2014
El Consell es presenta a la convocatòria del Programa "Salut i Crisi "

 

Imatge de complement

El Consell s’ha presentat a la convocatòria del Programa "Salut i Crisi " de DipSalut amb un projecte que recull i aglutina les diferents accions i mesures que estan portant a terme els Grups de treball. S’han prioritzat, així, les mesures proposades pel Grup 2 centrades en reforçar el finançament del Centre de Distribució d'Aliments (CDA) i la implementació del projecte Àmbar, el qual ha dissenyat el Grup 3. El projecte també inclou una línia de suport en la gestió de la borsa municipal d’habitatge de lloguer social, una línia que cal reforçar sobretot tenint en compte l' increment de pisos cedits per les entitats bancàries, provinents dels seus parcs d’habitatges buits.  

D’aquesta manera, dels diagnòstics i de les propostes que s’estan treballant des dels grups de treball del Consell, la convocatòria de DipSalut seria una ajuda per reforçar o desenvolupar les mesures proposades pels Grups 2 i 3. El 60 % de la subvenció quedaria emmarcada en el Grup 2, que es destinaria directament al CDA per complementar ajuts alimentaris (grup que precisament va elaborar una enquesta els resultats de la qual apuntaven a la necessitat d’ampliar i revisar els ajuts alimentaris). L’altre 40 % es destinaria integrament al projecte Àmbar, que desenvolupa el Grup 3 i que impulsa mesures de suport psicosocial i emocional. Finalment, el 10 % restant correspondria a l’aportació destinada a les necessitats de gestió de la Borsa de mediació d’habitatge de lloguer social. Per què fa a la prioritat clau del Consell, referent a la inversió en mesures per impulsar la ocupació de persones amb risc social, ja quedaria coberta amb el desplegament del Pla "Girona Actua" (Grup 1) i la seva important dotació econòmica.

La proposta es va debatre i acordar en reunió el passat 3 d’abril al Centre Cívic Barri Vell Mercadal, amb totes les entitats que participen habitualment en els grups de treball juntament amb tècnics de Serveis Socials de l’Ajuntament. També van assistir a la reunió tècnics de Dipsalut.