Saltar a continguts

Consell de Cohesió i Serveis Socials

Navegació

Menú principal

Notícies del CCSS

14/07/2015
Seguiment del Girona Actua i altres novetats en la xarxa de recursos sociolaborals

 

Imatge de complement

En aquesta nova reunió del Grup 1 (suport a persones a l’atur), que va tenir lloc el passat mes de juny, es va reprendre el seguiment del Programa Girona Actua. La seva coordinadora va presentar dades relatives a l’activitat del primer semestre 2015 (fins a maig). Entre d’altres dades, es va destacar el bon ritme de les derivacions des del mes de gener (582), però sobretot les 207 persones que han estat seleccionades ( un 37 % de les persones derivades) de les quals 127 es van inserir en llocs de treball.  

Posteriorment es va obrir un debat entre el participants sobre possibles mesures per aconseguir una major % de derivacions i insercions de dones al Programa, un tema recurrent en les reunions del grup. En aquest sentit la directora del SMO, l’Eva Fortià, va posar l’exemple d’algunes convocatòries que sortiran en les properes setmanes de formacions dirigides a dones, com és el cas d’un curs gratuït de carnet d’autobús que s’obrirà aquest mes de juliol.

També es va informar als participants de nous recursos com són “l’SMO als barris” i el desplegament de la Garantia Juvenil. Pel què fa la primera, es comenta que a partir d’aquest mes de juny diferents tècnics d’ocupació del SMO es desplaçaran alguns dies de la setmana als diferents barris per a treballar més a prop amb les equips d’SBAS i amb els propis Centres Cívics. Enxarxant més els serveis i facilitant i fent més pròxima l’atenció a les persones que es troben en situació d’atur derivades dels SBAS, a fi que no s’hagin de desplaçar sempre a la seu del SMO. En relació a la Garantia Juvenil, s’explica que ja s’ha contractat una tècnica impulsora del programa i que s’està a l’espera que vagin sortint les diferents convocatòries. Es va destacar també la convocatòria dels “projectes singulars” per a desenvolupar als barris així com d’altres formacions que aniran sortint, per joves d’entre 16 a 24 anys, i fins a 29, per joves amb discapacitat. En totes les convocatòries, els joves hauran de tenir la Garantia resolta.  

Relacionat també amb la Garantia Juvenil, la representant al de la Cambra de Comerç de Girona, va explicar al grup com s’està desenvolupament del PICE (Programa Integral de Qualificació i Ocupació). El programa, dirigit a joves també d’ entre 16-24 anys i de quatre anys de durada, selecciona perfils adequats de candidats, i els forma per cobrir posicions laborals concretes, a partir d’un Pla de Capacitació, d’un Pla de mobilitat i d’un Pla de Formació Dual (on el jove rep formació teòrica, a través de Certificats de Professionalitat i, paral·lelament, rep formació pràctica a l'empresa). De moment, tot i que el programa es troba en una fase inicial, es va destacar la bona acollida de les formacions que ja han començat i el compromís dels joves participants.

Com a acords, la secretaria tècnica es va comprometre a enviar a tots els membres del grup informació sobre les diferents formacions que vagin sortint en relació a la Garantia Juvenil i al PICE, així com un informe més detallat de dades de finals del primer semestre 2015 del Girona Actua, incloent dades més detallades sobre gènere així com de contractació.

En la segona part de la reunió es va parlar de la organització conjunta dels “Debats per la inclusió”, un cicle de debats relacionats amb les temàtiques abordades pels grups i organitzats també per ells, previst per l’últim trimestre.