Saltar a continguts

Consell de Cohesió i Serveis Socials

Navegació

Menú principal

Notícies del CCSS

14/07/2015
El Grup 2 vol estudiar la necessitat d'un servei de menjador per alumnes de secundària

 

Imatge de complement Ampliar imatge

El Grup 2, sobre pobresa i exclusió social (infància), va abordar en la última reunió celebrada el passat 17 de juny, una de les preocupacions que havien sorgit en l’informe elaborat pel grup presentat en l’últim plenari del mes d’abril: la planificació conjunta d'un estudi o sondeig sobre la necessitat de implementar un servei menjador o altres alternatives que donin resposta a alumnes de secundària en els quals s’hagi detectat una necessitat d’alimentació (ja que fan horari intensiu i no tenen servei de menjador).

D’entrada es va partir de la base que en cap cas es tracta de generar alarma sinó tan sols de parlar i consultar als directors d’alguns centres de secundària si han detectat possibles casos de risc i saber també quants adolescents s’estan becant. A la vegada coordinar-se entre els diferents serveis i entitats per conèixer i compartir iniciatives que ja s’han portat a terme en alguns centres i veure si funcionen i es podrien replicar en altres centres.

Es va parlar de de la possiblilitat de fer una convocatòria en una sola reunió a diferents directors o representants dels centres escolars de cara a principis del curs vinent, obrint la porta també a treballar amb les AMPAS. No només per saber millor com mengen els joves que surten a les 15:00, sinó també conèixer altres pautes o hàbits per poder abordar amb més coneixement possibles mancances o problemàtiques.   

La secretaria tècnica es va comprometre a consultar amb la direcció de l’àrea de Serveis Socials i l’Educació de l’Ajuntament la proposta  de convocar conjunatment aquesta reunió amb els centres i AMPAS. El grup treballarà una proposta sobre punts o criteris a tenir en compte alhora de concretar què és el què cal preguntar als centres i què és el què cal saber sobre els hàbits i pautes dels joves per poder identificar de manera més acurada les seves necessitats.  

En la segona part de la reunió es va parlar de la organització conjunta dels “Debats per la inclusió”, un cicle de debats relacionats amb les temàtiques abordades pels grups i organitzats també per ells, previst per l’últim trimestre.