Saltar a continguts

Consell de Cohesió i Serveis Socials

Navegació

Menú principal

Notícies del CCSS

25/02/2015
Les entitats del Grup 3 es reuneixen per preparar la nova convocatòria del programa “Salut i Crisi“, que finança el projecte Àmbar

 

Imatge de complement Ampliar imatge

El passat dia 6 de febrer va tenir lloc una nova reunió del Grup 3  per tractar sobre diferents qüestions sobretot relacionades amb la presentació a la nova convocatòria 2015-16 del programa “Salut i Crisi”, que impulsa un any més DipSalut, i el qual finança el Projecte Àmbar, sobre salut emocional.

El programa Salut i Crisi 2014 va permetre el desenvolupament d’aquest projecte (Àmbar), dissenyat en el marc del grup 3 , el qual va començar a atendre persones el passat mes de setembre. De moment els resultats s’estan valorant favorablement i és en aquest sentit que l’Ajuntament de Girona i totes les entitats participants al grup volen donar-li continuïtat. És per això que han començat a preparar la renovació de la subvenció de Dipsalut per garantir així el finançament del projecte els propers dos anys.

També es va aprofitar per parlar del desenvolupament del propi Àmbar. En aquest sentit la seva coordinadora tècnica va fer una breu explicació sobre l’estat de la qüestió del projecte i l’ inici de les sessions grupals, que van començar a finals de gener. Va explicar als participants del grup la manera com s’ha fet el diagnòstic i com s’han plantejat i es desenvoluparan aquestes dinàmiques terapèutiques de grup, dissenyades sobretot per a generar un treball d'apoderament i de responsabilització perquè els participants puguin generar un procés de canvi, a partir sobretot del treball del vincle i de les tècniques de millora d’afrontament a les dificultats. De moment hi ha unes 20 persones seleccionades que ja han començat les sessions grupals. Es comenta que en general tots els participants estan motivats per iniciar aquest procés.