Saltar a continguts

Consell de Cohesió i Serveis Socials

Navegació

Menú principal

Notícies del CCSS

07/07/2014
Projecte Àmbar: nova reunió de treball per definir els criteris de derivació de participants

 

Imatge de complement Ampliar imatge

 El passat dia 18 de juny va tenir lloc una nova sessió del Grup 3 per seguir tirant endavant el projecte Àmbar. Hi varen participar representants de les entitats membres del grup així com d’altres persones convidades per la ocasió. Dues d’elles varen presentar el Projecte Psicoacció, una iniciativa impulsada per professionals i avalada pel Col·legi de Psicòlegs que té per objectiu oferir ajuda psicoterapèutica a persones que no disposen de suficients recursos econòmics i/o que es troben en risc d’exclusió social i en situacions extremes. Un projecte, per tant, amb objectius molt semblants al projecte Àmbar, fet pel qual es va obrir la porta a establir alguna possible col·laboració al llarg del desenvolupament de les accions previstes.

A la sessió també es va aprofitar per definir i treballar el procés de derivació i selecció de participants. En funció dels perfils prioritaris establerts, es varen definir conjuntament els paràmetres/variables de la base de dades amb el qual es recolliran els diferents candidats derivats des de les entitats membres del grup, juntament amb els Serveis Bàsics d’Atenció Social (SBAS) o d’altres serveis municipals. La idea és seguir un circuit de derivació/valoració/retorn semblant al que s’utilitza pel Girona Actua (Grup 1), per això representants de l’equip tècnic del Girona Actua presents a la reunió varen explicar a la resta d’assistents la manera com gestionen tan el circuit de derivació com d’altres qüestions d’interès.     

Es preveu que l’equip tècnic que portarà a terme tot el procés d’intervenció terapèutica comenci a treballar en breu, amb la contínua coordinació i col·laboració de les diferents entitats públiques i privades del Consell així com dels diferents Serveis Socials Municipals (Serveis Bàsics  d’Atenció Social, Serveis Socials especialitzats, Centre d’acolliment la Sopa,  Xarxa de Centres Cívics, Equip de promoció de la Salut).