Saltar a continguts

Consell de Cohesió i Serveis Socials

Navegació

Menú principal

Notícies del CCSS

17/05/2016
Recull de continguts i conclusions del primer cicle de “Debats per la Inclusió, compartir idees per millorar l’acció social”

 

Imatge de complement Ampliar imatge

El cicle de “ Debats per la inclusió social de Girona ” organitzat pel Consell de Cohesió i Serveis Socials va tenir lloc el passat mes d’abril amb l’objectiu d’obrir un espai de diàleg per reflexionar i compartir diagnòstics i coneixements que permetin debatre i proposar accions des del món local com a resposta a reptes socials que vivim.

El cicle de tres debats, que va comptar amb l’assistència d’una mitjana de 50 persones a cadascun dels 3 debats, es va centrar en 3 temàtiques clau, molt relacionades i lligades a les temàtiques abordades pels grups de treball del Consell.

En el primer debat van participar com a ponents el doctor en economia i professor Ramon Ballester i el treballador social Jose Alonso, responsable de programes de inserció sociolaboral de la Fundació Èxit (Barcelona). Es van analitzar les causes de la crítica situació d'actur per compartir arguments i experiències per millorar l’acció conjunta dels sistemes públics i privats locals en relació a l’ocupació, posant el focus en les persones i/o col·lectius amb més dificultats per trobar feina.

El segon debat va comptar amb la participació de la consultora i docent en matèria de serveis i polítiques socials, Núria Fustier, i la responsable dels serveis d’Atenció Social Primària de l’Ajuntament de Girona, Gemma Clapés. Es van plantejar qüestions de debat i reflexió sobre l’abordatge de la pobresa i l’exclusió social des dels serveis socials en un sentit ampli i a nivell conceptual, així com l’acció i les polítiques socials necessàries per afrontar la problemàtica a nivell local i, concretament, a nivell de la ciutat de Girona.

Finalment, el tercer debat es va centrar en l’anàlisi dels determinants socials de la salut també en un sentit ampli, posant atenció als efectes derivats de la crisi econòmica a Catalunya i a Girona ciutat i especialment a les afectacions en salut mental i emocional.  Va comptar amb la participació de la directora de l’Observatori del Sistema de Salut de Catalunya, Anna García-Altés, el cap de l’àrea de Polítiques i Promoció de la Salut de DipSalut, Pau Batlle, i amb Anna Planadevall, psicòloga i tècnica del projecte Àmbar (projecte que sorgeix precisament com una bona pràctica del Consell de Cohesió en salut emocional).

Els tres debats van estar moderats per representants d’entitats del tercer sector participants de cada un dels grups de treball del Consell.

En el següent enllaç podeu consultar i/o descarregar-vos el document de recull de continguts i conclusions de cadascun dels tres debats.  Aquest document no només serveix de resum de les idees i temes tractats sinó que també aportarà informació útil de cara el procés de redefinició i revisió del pla de treball del Consell, que es portarà a terme en els proper mesos. També podeu consultar les presentacions dels diferents ponents.